Skogsstyrelsen

Hos oss är det alltid något spännande projekt på gång. För att nämna några så bygger vi just nu upp redundanta datacenter och har också påbörjat ett stort AI-projekt.

IT-enheten finns på vårt huvudkontor i Jönköping men vi har också kollegor på några av våra drygt 80 lokala kontor som finns i hela landet.

Vi är 35 kollegor och ett mindre antal konsulter som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam och tre utvecklingsteam.

Vi erbjuder

En spännande och bra arbetsplats med många projekt och några större förvaltningar där vi utvecklar teknik som ligger i framkant och som skapar nytta för Sverige och dess skogar! Vi kan erbjuda en bra balans mellan jobb och fritid och en bra möjlighet till utveckling inom ditt arbetsområde. Vi kommer också flytta in i helt nya lokaler i Jönköpings nya stadsdel Skeppsbron under våren 2021.

Arbetsuppgifter

Du kommer förstärka vårt supportteam och i din roll som erfaren supporttekniker arbetar du med ärenden från medarbetare som har problem med sin utrustning eller mjukvara. I rollen ingår att ge användarsupport på distans till alla våra kontor.

I ditt team finns olika kompetenser och ansvarsområden. De ärenden som inte kan lösas av dig själv skickas vidare till någon inom teamet eller så löser ni problemet tillsammans.

Detta ingår också i arbetsuppgifterna:

 • Beställningar av behörigheter, programvara och hårdvara.
 • Support av annan hårdvara som till exempel mobiltelefoner.
 • Informera incidentledare vid stora systemstörningar.
 • Dokumentera och skriva instruktioner.

Supportteamets primära mål är att ge en bra support med hög kvalitet till våra kunder inom överenskommen tid.

Önskvärda kvalifikationer

 • Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet.
 • Jobbat med teknisk support ett par år och har erfarenhet av support både på plats hos användare och via distans med fjärrverktyg och har en bred allmän kunskap om datorer och olika IT-miljöer.
 • Registrerat ärenden i ärendehanteringssystem som Microsoft Service Manager (SCSM) eller motsvarande.
 • Har erfarenhet av att arbeta i Microsoftmiljöer som Active Directory, Office-paketet och SharePoint.
 • Har lätt för att kommunicera både i tal och skrift på svenska.

Meriterande är om du dessutom har erfarenhet av:

 • Praktisk erfarenhet av reservdelsbyten i bärbara datorer.
 • Mobiltelefonsupport (Android och iOS) och MDM-system
 • Configuration Manager
 • Hålla interna kurser i till exempel Office-paketet.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dig som person och ser gärna att du är social, positiv och serviceinriktad med en god förmåga att bemöta människor. Du tycker om problemlösning och att hjälpa kunder och medarbetare på ett pedagogiskt sätt. Vidare är du självgående och kommunikativ.

Vi anar att du är en lagspelare som gillar att arbeta tillsammans med andra i ett team och med kunden för att hitta lösningar.

Du har lätt för att se vad som behöver göras och tar egna initiativ, du tycker om att ta eget ansvar och är strukturerad och noggrann i ditt arbete.

Anställningen är tills vidare med placering vid vår IT-enhet i Jönköping. Vi vill gärna ha Dig på plats så snart som möjligt.

Kontakt

Mer information lämnas av Gruppchef Johnny Hermansson, telefon 036-359425 eller Enhetschef Maria Thellman, telefon 036-359398. Fackliga företrädare är för ST Royne Andersson, telefon 036-359300 och för SACO Cecilia Persson, telefon 0951-26684.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV via länken nedan senast den 26 januari 2020.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3
Publicerat 2020-01-13
Sista ansökningsdag 2020-01-26

Tillbaka till lediga jobb