Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Beskrivning

Skogsstyrelsen i Växjö ansvarar för registrering av anmälningar för avverkning och ansökan om statliga stöd i skogen för hela landet. Registreringen är en viktig del i Skogsstyrelsens arbete med tillsyn över skogsbruket. En arbetsgrupp om 5 medarbetare arbetar i huvudsak med arbetsuppgiften och det som hör samman med registreringen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med registrering av avverkningsanmälan och ansökan om statliga stöd som inlämnats på papper eller via e-post till myndigheten. I arbetsuppgifterna ingår mottagande av post och ankomststämpling, registrering, begäran om kompletteringar vid behov, uppföljning och hantering av andra ärenden kopplade till registreringen samt arkivering och gallring m.m. Arbetet utförs i huvudsak med digitala arbetsredskap.

Kvalifikationer

Du har avslutat gymnasieskola. Du har vana vid arbete i digitala system och förmåga att tolka en karta.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med registrering, diarieföring, förvaltningsärenden, arbete vid myndighet och/eller administrativt arbete.

God kunskap i svenska språket i tal och skrift är ett krav.

Placering

Placeringsort är Växjö.

Villkor

Vi erbjuder 3-6 månaders tidsbegränsad anställning under sommaren. Det finns möjlighet till att arbeta enstaka tillfällen både före samt efter sommaren, vid frånvaro eller arbetstoppar. Vi söker 1-2 administratörer.

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Gruppchef Finn Christensen, 0470-72 61 30 eller våra fackliga representanter, Anna-Stina Duerden, ST 036-19 62 10 och Jenny Morgansson, Saco 033-48 25 08.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-10-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 2020/10
Publicerat 2020-02-19
Sista ansökningsdag 2020-03-15

Tilbake til ledige stillinger