Skogsstyrelsen

Beskrivning

Vi söker en ny kollega till distriktet. Som skogskonsulent får du ett jobb med varierande och stimulerande arbetsuppgifter samt goda möjlighet till kompetensutveckling. Vi söker dig som vill arbeta med skogliga naturvårdsfrågor i Norrbotten. Du behövs för att förstärka vårt arbete med att verkställa riksdagens uppsatta skogs- och miljöpolitiska mål samt miljömålet Levande skogar.

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med naturvårdsfrågor. Arbetsuppgifterna utgörs till stor del av skogliga naturvärdesbedömningar, bildande av områdesskydd, uppdragsinventeringar, miljöhänsyn samt naturvårdande skötsel. Arbetet innebär externa kontakter med skogsägare, skogsbruk, allmänhet och andra myndigheter. Vi täcker en stor geografi där digitala mötesformer och utbildningar är viktiga verktyg. En utveckling som kommer vara en väsentlig del av vårt arbetssätt, även efter pågående pandemi.

Du bör trivas med varierande arbetsuppgifter, både inomhus och i fält. Beroende på arbetsuppgiften så utförs fältarbete över hela distriktet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot skog, skoglig biologi/ekologi, naturvårdsbiologi eller motsvarande inom det boreala skogsekosystemet. Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande, framförallt av skoglig naturvärdesbedömning eller skötsel av skogliga naturvärden. Vi värdesätter goda kunskaper inom IT/GIS.

Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Vi söker en person med integritet som bemöter människor med objektivitet och respekt. Du är flexibel, kan samarbeta med andra och har god administrativ förmåga. Du är ansvarstagande och noggrann och fullföljer dina arbetsuppgifter självständigt mot uppsatta mål. Du behöver även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Körkort för bil är ett krav.

Villkor

Vi erbjuder tillsvidareanställning och tjänsten är en heltidsanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Möjlig stationeringsort är Arvidsjaur, Jokkmokk, Luleå eller Älvsbyn. Ange gärna ditt önskemål redan i ansökan. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.

Hör gärna av dig till ställföreträdande distriktschef Maria Sundén telefon 0920-23 82 08 eller skogskonsulent Carina Mattila 0920-23 82 38 om du vill veta mer om jobbet. Ansökningstiden sträcker sig över semestertider och under den tiden finns via växeln tillförordnad distriktschef att kontakta. Fackliga företrädare är Dennis Sandberg, ST, telefon 0611-837 49 och Lisa Classon, SACO, telefon 0680-554 45.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/107
Kontakt
  • Ställföreträdande distriktschef Maria Sundén , 0920-23 82 08
  • Carina Mattila , 0920-23 82 38
Facklig företrädare
  • SACO Lisa Classon, 0680-554 45
  • ST Dennis Sandberg, 0611–83749
Publicerat 2021-06-21
Sista ansökningsdag 2021-08-15

Tillbaka till lediga jobb