Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Arbetsuppgifter

Västernorrlands distrikt söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i vårt län. Du kommer bland annat arbeta med information och rådgivning till skogsbruket om till exempel skogsproduktion och naturvård. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella, såsom tillsyn inom ramen för skogsvårdslagen och miljöbalken samt att utföra skogliga konsulttjänster. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare, skogsbruk och allmänhet som andra myndigheter.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har en skoglig högskoleutbildning. Vi värdesätter relevant arbetslivserfarenhet, pedagogisk förmåga och en förmåga att bemöta folk i olika situationer.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel och utåtriktad med vana att arbeta självständigt samt ha ett gott ordningssinne. Samarbetsförmåga och förmåga att på ett pedagogiskt sätt föra dialog externt med skogsägare och skogliga tjänstemän är viktiga egenskaper. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Körkort för bil är ett krav.

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning. Stationeringsort är Härnösand.

Kontakt

Mer information lämnas av distriktschef Fredrick Lundqvist, tfn 060-553170. Fackliga företrädare är Lisa Classon, Saco-S, tfn 0680-554 45 samt Dennis Sandberg, ST, tfn 0611-837 49

Välkommen med din ansökan senast 16 april 2020 via länken nedan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Härnösand
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/22
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-16

Tillbaka till lediga jobb