Skogsstyrelsen

Registratur- och arkivfrågorna genomgår stora förändringar på myndigheten. Funktionen för registratur och arkiv har centraliserat verksamheten till Jönköping. Myndigheten står inför utmaningen att införa ett nytt ärende- och dokumenthanteringssystem samt verksamhetsbaserad arkivredovisning i myndigheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med övriga registratorer och arkivarier delta i arbetet med övergång till ett nytt ärende- och dokumenthanteringssystem. Utöver sedvanliga registratorsuppgifter ingår även att:

  • Följa upp hanteringen av allmänna handlingar.
  • Lämna ut allmänna handlingar samt hantera sekretessprövning.
  • Utbilda och informera om regelverket kring hantering av allmänna handlingar.
  • Delta i arbetet med JK-listan.

Arbetet är i många delar utåtriktat och innehåller löpande informationsgivning och samarbete med olika verksamheter som har beröringsytor med funktionen för registratur och arkiv.

Kvalifikationer

Du ska ha registrators- eller arkivutbildning på högskolenivå eller har tillägnat dig likvärdiga kunskaper på annat sätt. Du är väl insatt i offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Tidigare erfarenheter av processorienterat arbetssätt är meriterande.

Du har vana av att jobba i ärende- och dokumenthanteringssystem samt har goda kunskaper i sedvanligt förekommande IT-verktyg.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van att arbeta i team och har lätt för att samarbeta, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt. Du är lyhörd och visar stort intresse för verksamhetens utveckling. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stationering Stationeringsort är Skogsstyrelsens kontor i Jönköping.

Anställning Tillsvidare anställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt Mer information lämnas av chef för Serviceenheten Torgny Andersson, tfn 036-35 93 50. Fackliga företrädare inom Skogsstyrelsen är för SACO Cecilia Persson, tfn 0951-26 684 och för ST Magnus Fürst 0560-68 99 46.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 3 januari 2020 via länken nedan.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/58
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2020-01-03

Tillbaka till lediga jobb