Skogsstyrelsen

Beskrivning

Skogsstyrelsen är en av Sveriges 28 statistikansvariga myndigheter och ansvarar för de tre statistikområdena produktion i skogsbruket, sysselsättning i skogsbruket och miljö och sociala frågor i skogsbruket. Statistikverksamheten bedrivs som en egen funktion inom enheten för policy och analys. I enhetens uppgifter ingår att tillhandahålla expertis och strategiska underlag i form av statistik och analyser om skog, skogssektorn och samhällsutvecklingen i ett såväl nationellt som internationellt perspektiv. Enheten har en viktig roll i olika regeringsuppdrag och i myndighetens strategiska omvärldsbevakning.

Arbetsuppgifter

Vi tänker oss att du kommer att ansvara för framställningen, presentationen och publiceringen av statistiska produkter. Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete där du kommer att medverka i utvecklingen av statistikens innehåll, metoddesign, kvalitet och resultat. Vidare innebär arbetet även databaslagring i SQL, dataanalyser och kommunikation gentemot användare. Du kommer arbeta tillsammans med olika enheter i vår myndighet samt med utredningar och projekt som har behov av metodstöd, främst för inventeringar och statistiska undersökningar. Vi erbjuder dig även möjligheter att jobba i något av Skogsstyrelsen internationella projekt.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen i statistik. Kunskaper i ekonomi och/eller miljö är en merit. Du bör ha arbetat med statistik några år efter examen och ha erfarenhet av arbete med databaser, t.ex. programmering i SQL, SAS eller R. Erfarenhet av sampling-/ urvalsmetodik är meriterande.

I arbetet behöver du ha en god samarbetsförmåga samt vara noggrann och analytisk. Då du kommer fungera som ett stöd till verksamheten gällande statistiska analyser är det en fördel om du har en god serviceförmåga och kan förklara på ett pedagogiskt sätt. Det är meriterande om du har erfarenheter av myndighetsarbete och att självständigt ha utfört olika utvecklingsuppdrag inom statistik. Du bör vara bra på att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav, andra språkkunskaper är meriterande.

Villkor

Tillträde snarast.

Stationeringsort: Göteborg, Jönköping, Stockholm, Umeå eller Uppsala. Även stationering på något av våra övriga kontor kan diskuteras.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2019/19
Kontakt
  • Peter Blombäck, 036-166170
Facklig företrädare
  • Cecilia Persson, Saco, 0951-266 84
  • Magnus Fürst, ST, 0560-684966
Publicerat 2019-06-19
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Tillbaka till lediga jobb