Skogsstyrelsen

Kalmars distrikt

Distriktet har runt 20 medarbetare med kontor i Nybro, Högsby och Vimmerby. Kalmars distrikt utför en rad olika myndighetsuppgifter och bedriver en betydande uppdragsverksamhet åt externa kunder.

Din funktion och dina arbetsuppgifter

Som distriktschef kommer du att leda distriktet och tillsammans med medarbetarna utveckla distriktets verksamhet. Du ansvarar för verksamheten, ekonomin och personalen på distriktet. Du är inom distriktets geografi Skogsstyrelsens företrädare gentemot myndigheter, skogsbruk och övriga intressenter.

Distriktet består av mycket kompetenta och engagerade medarbetare. I ditt ledarskap är du aktiv och tillitsbaserad. Genom en nära relation, kunskap och förståelse för verksamheten ger du dig själv förutsättningar för att leda och koordinera verksamheten mot uppsatta mål. Du är distriktets sammanhållande kraft. Du utvecklar individen, distriktet och Skogsstyrelsen som helhet.

Du ingår som distriktschef i ledningsgruppen för region Syd, vilket kräver att du har förmåga att tänka och agera strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv. Ledningsgruppen är en plats för samskapande och gemensam riktning, i stort och smått.

Skogsstyrelsen verkar i en alltmer komplex, föränderlig och oförutsägbar omvärld. Som distriktschef utgör du en viktig pusselbit i myndighetens samlade förmåga att möta denna utmaning.

Önskvärda kvalifikationer

Du har flerårig praktisk erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du har lätt för att formulera dig i tal och skrift på svenska. Det är starkt meriterande om du har en akademisk utbildning inom för verksamheten relevanta områden samt erfarenhet av myndighetsarbete och arbete med skogliga frågor.

Som ledare engagerar, involverar och utvecklar du dina medarbetare. Du är öppen, lyhörd och respekterar andras synsätt, kunskap och erfarenheter. Du har en god organisationsförmåga och kan strukturera och prioritera arbetet. Ditt ledarskap är tydligt och anpassat utifrån personalens och verksamhetens behov. Du är empatisk, har en mycket god självkännedom och förstår din påverkan på andra. Du mår bäst i sammanhang där det finns stora mängder glädje och tillit.

Körkort är ett krav.

För anställningen gäller

Uppdraget som distriktschef är liksom Skogsstyrelsens övriga chefsförordnanden tidsbegränsat till fem år (med möjlighet till förlängning) inom ramen för en tillsvidareanställning på myndigheten. Vi tillämpar individuell lönesättning och chefstillägg.

Din huvudsakliga arbetsplats blir på något av distriktets kontor (Nybro, Högsby, Vimmerby), men med möjlighet att arbeta hemifrån till viss del. Du har förtroendearbetstid och tillträder enligt överenskommelse.

Mer information lämnas av regionchef Johanna From telefon 0150-66 95 73.
Fackliga företrädare: för ST Jan Torstensson telefon 0481-482 56 och för SACO Frida Jonsson, telefon 0481-482 51.

Intervjuer ämnas hållas under vecka 34 samt vecka 36, både digitala och fysiska tillfällen.

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 15 augusti 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nybro, Högsby, Vimmerby
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 2023/30
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-08-15

Tillbaka till lediga jobb