Skogsstyrelsen

Beskrivning

Skogsstyrelsen är en av Sveriges 28 statistikansvariga myndigheter och ansvarar för de tre statistikområdena produktion i skogsbruket, sysselsättning i skogsbruket samt miljö och sociala frågor i skogsbruket. Statistikverksamheten bedrivs på enheten för statistik och datainsamling. På enheten finns 16 medarbetare som är spridda på 10 olika orter i landet. Vi samarbetar via moderna kommunikationsverktyg.

Arbetsuppgifter

Vi tänker oss att du kommer att ansvara för framställningen, presentationen och publiceringen av statistiska produkter, bland annat att för Skogsstyrelsens undersökning av genomförda åtgärder i skogsbruket. Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete där du kommer att medverka i utvecklingen av statistikens innehåll, metod-design, kvalitet och resultat. Vidare innebär arbetet även databaslagring i SQL, dataanalyser och kommunikation gentemot användare. Du kommer arbeta tillsammans med olika enheter i vår myndighet samt med utredningar och projekt som har behov av metodstöd, främst för inventeringar och statistiska undersökningar. Vi erbjuder dig även möjligheter att jobba i något av Skogsstyrelsen internationella projekt.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen i statistik eller en skoglig akademisk examen. Om du har en examen i statistik är kunskaper i skogsskötsel och/eller miljö meriterande. Om du har en skoglig examen är dokumenterade kunskaper i statistik ett krav.

Du bör ha arbetat med statistik några år efter examen och ha erfarenhet av arbete med databaser, t.ex. programmering i SQL och R. Erfarenhet av sampling-/ urvalsmetodik är meriterande. I arbetet behöver du ha en god samarbetsförmåga samt vara noggrann och analytisk. Då du kommer fungera som ett stöd till verksamheten gällande statistiska analyser är det en fördel om du har en god serviceförmåga och kan förklara på ett pedagogiskt sätt.

Det är meriterande om du har erfarenheter av myndighetsarbete och att självständigt ha utfört olika utvecklingsuppdrag inom statistik. Du bör vara bra på att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav, andra språkkunskaper är meriterande.

Placering

Placeringsort Göteborg, Jönköping, Örebro, Uppsala, Stockholm eller Umeå. Även stationering på något av Skogsstyrelsens övriga kontor kan diskuteras.

Villkor

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till enhetschef Svante Claesson, 036-35 93 68 eller våra fackliga representanter, Royne Andersson, ST 036-35 93 48 och Cecilia Persson, Saco 0951-266 84

Välkommen med din ansökan senast 23 februari 2020 via länken nedan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2020/4
Kontakt
  • Svante Claesson, enhetschef, 036-35 93 68
  • Sebastian Constantino, statistiker, 08-514 514 80
Facklig företrädare
  • Cecilia Persson, Saco, 0951-266 84
  • Royne Andersson, ST, 036-35 93 48
Publicerat 2020-01-21
Sista ansökningsdag 2020-02-23

Inapoi la locuri de munca vacante