Skogsstyrelsen

Vill du bli en del av att driva utveckling inom Skogsstyrelsen och bidra till att skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen, då är det här rätt ställe för dig.

Skogsstyrelsen står inför flera spännande utvecklingsområden. Digitaliseringen inom skogssektorn är ett sådant område som ger oss nya möjligheter till att skapa än mer nytta och innovativa tjänster för skogsägare, skogsföretag och allmänheten.

Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för verksamheten – då kommer du trivas hos oss! Skogsstyrelsens IT-enhet - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet. Enheten består av 40 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, tre utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i nybyggda lokaler!

Vår uppgift är att ge stöd till verksamheten i uppdrag samt att skapa bättre förutsättningar i utvecklingsarbetet utifrån en helhet av förändringsbehov för myndigheten.

Din roll och arbetsuppgifter

Som kravanalytiker ingår att driva och ge stöd från identifierade behov till detaljerade och implementerbara krav. Du deltar i utvecklingen av agila metoder tillsammans med övriga på IT-enheten. Du genomför analysansatser och tar fram krav för kommande beställningar av IT-lösningar. Du arbetar tätt tillsammans med beställare, processägare, verksamhetsutvecklare, verksamhetsarkitekter och systemutvecklare. Din roll är att vara stöd till beställaren i att kartlägga och modellera fram behov och krav för utveckling och digitalisering av nya eller befintliga system och tjänster.

Kvalifikationer och dina egenskaper

För att trivas med arbetet har du förmågan att strukturera, dokumentera och analysera verksamheten, processer, begrepp och information i modeller. Du har en eftergymnasialutbildning inom systemvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det krävs goda kunskaper i kravanalysmetoder och användbarhet. Skoglig kompetens och erfarenhet av offentligt arbete är meriterande.

Arbetet kräver att du som person är analytisk och problemlösande. Du har lätt för att samarbeta med andra men är också självständig, drivande, noggrann och kan ta egna initiativ.

Du trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet. Vidare är du kommunikativ och trivs med att hålla i presentationer och workshops. För oss är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler vilket du behöver ha god vana av, eftersom vi har kontor och kollegor över hela landet.

Vi tillämpar personlighetstest som ett led i rekryteringen.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper utifrån en helhetsbedömning. 

Villkor

Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping i första hand. Placering på ort där vi har kontor kan diskuteras.

Mer information lämnas av IT-chef Malin Wilsson telefon 036-35 94 02.

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-16 via länken nedan.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Eller annan ort enligt ök
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/96
Facklig företrädare
  • SACO Sofia Österdahl, 036 35 93 00
  • ST Magnus Fürst, 036 35 93 00
Publicerat 2021-05-25
Sista ansökningsdag 2021-06-16

Wróć do ofert pracy