Skogsstyrelsen

Beskrivning

Vill du vara med och bidra till Skogsstyrelsens uppdragsverksamhet i Norrbotten? Skogsstyrelsen är en myndighet med uppdragsverksamhet, och vi söker dig som vill hjälpa oss och våra kunder att utvecklas. I uppdragsverksamheten hjälper vi olika kunder mot ersättning. Skogsstyrelsens kunder är privata skogsägare, företag, andra myndigheter samt kommuner.

Hos oss får du möjlighet att arbeta självständigt och under stor frihet, men också med tydliga förväntningar på ansvarstagande och goda leveranser. Du kommer att med egna uppdrag mot kund, till exempel fastighetsvärdering, intrångsvärdering, skadevärdering vid skada på skog samt att internt bistå med värdering av skog vid bildande av biotopskydd och i ersättningsärenden i samband med avslagsbeslut fjällnära skog. I vår uppdragsverksamhet hjälper vi också kunder med utbildningar, rådgivning, inventeringar och andra konsultuppdrag.

Du kommer vara stationerad på något av våra nio kontor i Norrbotten. Vilken ort som blir aktuell landar vi i dialog med varandra. Arbetet bedrivs från kontoret, i fält och hos kund och resor i hela Norrbotten förekommer. På Skogsstyrelsen har du också möjlighet att jobba hemifrån en del av tiden. Hos oss är det viktigt att man är nyfiken och vetgirig och du kommer ha möjligheter till professionell och personlig utveckling såväl i vardagen som i form av särskilda satsningar.

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen arbeta med värdering inom myndighets- och uppdragsverksamheten, men också med andra skogliga arbetsuppgifter på kontoret och i fält, vilka kan anpassas efter din kompetens rådande behov. Du ansvarar även för kontakt med kunder och egna uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen inom skog, biologi med skoglig inriktning eller motsvarande. Utbildning, kunskap och erfarenhet av värdering och inventering av skog samt av att leda projekt är meriterande. Vi värdesätter goda kunskaper inom IT/GIS.

Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Vi söker en utåtriktad person med integritet som bemöter människor med objektivitet och respekt. Du trivs med arbete i fält, är flexibel, effektiv och har god förmåga att samarbeta med andra. Du är ansvarstagande, noggrann, har en god administrativ förmåga och fullföljer dina arbetsuppgifter självständigt mot uppsatta mål. Du behöver även kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Körkort för bil är ett krav, erfarenhet av arbete med snöskoter är meriterande. Du förväntas kunna röra dig väl i skog och mark.

Villkor

Vi erbjuder tillsvidareanställning och tjänsten är en heltidsanställning. Ange gärna ditt önskemål om ort i ansökan. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Luleå eller enligt överenskommelse i regionen
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/28
Kontakt
  • Mattias Eriksson, 0929-57943
  • Jenny Hellman, distriktschef, 0920-238214
Facklig företrädare
  • SACO Lisa Classon, 0680-55445
  • ST Dennis Sandberg, 0611-83749
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb