Skogsstyrelsen

Beskrivning

Skaraborg Fyrbodals distrikt söker en ny medarbetare som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet. Vi söker dig som vill arbeta både med skogliga produktions- och naturvårdsfrågor och söker förstärkning främst inom arbetet med återvätning. Även arbete med vår uppdragsverksamhet kan förekomma. Som skogskonsulent får du ett varierande och stimulerande arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker en person som ska arbeta över hela distriktet med återvätningsplanering.  

I arbetet med återvätning ingår bedömning av våtmarksobjekts lämplighet utifrån jordart, hydrologi, skogstillstånd, samt handläggning av återvätningsavtal. Dina arbetsuppgifter inom återvätning kommer främst vara att via kartmaterial/GIS-underlag och i fält identifiera lämpliga områden, föra dialog med skogsägare, samverka med länsstyrelsen, fältplanera dikespluggar och skriva återvätningsavtal.

Arbetet har ett stort inslag av kontakter och samverkan, såväl internt som externt med andra myndigheter, markägare och företrädare för skogsbranschen.

Du kommer vid behov att stötta i andra verksamheter på distriktet, exempelvis inom vår uppdragsverksamhet.

Kvalifikationer

Du har antingen en skoglig högskoleutbildning och god kunskap om naturvårdsfrågor, alternativt en biologisk högskoleutbildning och goda skogliga kunskaper. 
B-körkort är ett krav.

Du har erfarenhet av arbete med återvätningsplanering eller liknande såsom identifiering av lämpliga objekt utifrån jordart, hydrologi, skogstillstånd samt kartmaterial, föra dialog med skogsägare, samverka med Länsstyrelsen, fältplanering och handläggning av avtal.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete på myndighet. Du är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du utför ditt arbete noggrant och strukturerat, med vilja att ta ansvar för olika aktiviteter och kunna jobba självständigt mot uppsatta mål. Du är en kommunikativ person som på ett förtroendefullt sätt kan föra dialog med markägare och olika aktörer och intressenter inom skogssektorn.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start den 1 juli eller enligt överenskommelse.

Skogsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning, förtroendearbetstid och möjlighet till distansarbetsavtal. Stationeringsort är Bäckefors. Det praktiska arbetet förväntas kunna utföras inom hela distriktet.

Kontakt

För information kontakta distriktschef Malin Ljungné, telefon 0500-381216, eller gruppchef Anna Nordh, telefon 0522-64 57 11. Fackliga företrädare är Jonas Dehlén, ST, tfn 0500-38 12 10 och Karin Hofstedt, Saco-S, tfn 0500-38 12 06.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2023.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 23-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bäckefors
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/24
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb