Skogsstyrelsen

Beskrivning

Anställningen kommer organisatoriskt att tillhöra skogsenhet. Skogsenheten är en nationell enhet som har till uppgift att ge specialiststöd inom ämnesområden som kulturmiljövård, naturvård, mark och vatten, skog och klimat, skog och vilt, skogens sociala värden, skogsbilvägar, skogsbruk och rennäring, skogsbränsle, skogsskador samt skogsskötsel. Stödet ges bland annat genom utbildningar, kunskapssammanställningar och medverkan som specialist i utredningar och projekt. En stor del av arbetet sker i nära samverkan med kollegor vid distrikt och enheter samt i samverkan med andra aktörer inom området. Skogsenheten har idag 21 medarbetare på 12 olika platser i landet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med kunskapsstöd i frågor som berör naturvård. Anställningens fokus är att bidra till att myndigheten uppnår de politiska mål som Skogsstyrelsen har ansvar för inom sakområdet.  

Anställningen innebär  

  • att medverka i utredningar och projekt på regional och nationell nivå samt att ta fram beslutsunderlag i ärenden
  • att ge löpande stöd i naturvårdsfrågor till kollegor, inom såväl distrikt som andra enheter
  • att medverka i utbildningar och kalibreringsövningar
  • att företräda Skogsstyrelsen vid samverkan med andra myndigheter, skogsbruket och övriga skogliga intressenter.
  • att ha ett visst redaktionellt ansvar

Vi är vana användare av Skype som distansmötesteknik. Arbetet kommer dock medföra en del resor över hela landet, exempelvis i samband med utbildningar och fältbedömningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen med inriktning naturvård. Vi ser gärna att du är disputerad inom ämnesområdet och/eller har gedigen erfarenhet av skoglig naturvård. Det är meriterande om du har dokumenterad kunskap om naturvärdesbedömning, naturvårdande skötsel och/eller naturvård i ett landskapsperspektiv.

Som person är du är drivande och ansvarsfull. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, är pedagogisk och har vilja att förmedla och dela med dig av dina kunskaper. Det är viktigt att du är professionell i ditt bemötande både internt och externt. Du trivs med och är bra på att samverka och samarbeta med andra men har också förmågan att arbeta självständigt. 

Du arbetar naturligt och enkelt i en modern IT-miljö med kontorsprogramvaror samt informations- och kommunikationsteknologi. Vi värdesätter om du är förtrogen med GIS och har erfarenhet av utvecklingsarbeten.

Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning där provanställning tillämpas.

Placering på något av Skogsstyrelsens kontor, företrädesvis i Norrland eller Svealand. Placeringsort bestäms under rekryteringsprocessen. 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Vi tillämpar arbetspsykologiskt test som underlag i urvalet.

Urval och kontakt med sökande kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut.

På skogsenheten arbetar medarbetarna med förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Vi följer löpande regeringen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande utvecklingen av Corona, vilket kan innebära introduktion och arbete hemifrån över Skype.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2020/166
Kontakt
  • Dan Rydberg, enhetschef, 031-7056248
Facklig företrädare
  • Hillevi Eriksson, ST, 070-577 88 37
  • Anja Lomander, Saco-S, 033-48 25 26
Publicerat 2020-08-26
Sista ansökningsdag 2020-09-20

Terug naar vacatures