Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Beskrivning

Skogsstyrelsen har under 2019 fått i uppdrag av regeringen att ordna Enklare arbetsuppgifter inom naturvård och markvård. Uppdraget går ut på att anställa personer som omfattas av arbetsmarknadsåtgärder. Medarbetarna ska i huvudsak utföra arbeten i områden med höga naturvärden som har ett formellt skydd. Exempel på de enklare arbetsuppgifterna kan vara utmärkning av områdena, inventering av granbarkborreskador och skötselåtgärder.

Vill du bidra till människors utveckling?

Vi söker en arbetsledare att leda arbetsmarknadsprojekt vid distrikten Kalmar, Kronoberg och Blekinge.

Arbetsuppgifter

Som arbetsledare planerar, utvecklar och leder du arbetet för cirka 16 deltagare. Gruppen av deltagare kommer att utgå från olika orter inom de tre distrikten. 

Största delen av arbetet sker i fält och vanliga arbetsuppgifter för arbetslagen kan exempelvis vara att utföra enklare skötselåtgärder (ej motorsågning), markering av gränser samt inventering av exempelvis skador kopplade till granbarkborreangrepp.

Arbetsledaren ansvarar också för viss administration som t.ex. tidredovisning. Därutöver ska arbetsledaren säkerställa att regler och anvisningar för arbetet följs samt även kunna hantera eventuella konflikter i arbetslagen.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning eller handledning av personer som behöver stort stöd i sin utveckling och hjälp med integrering på arbetsmarknaden.

Du har en skoglig eller biologisk grundutbildning alternativt en utbildning inom t.ex. beteendevetenskap, pedagogik eller psykologi. Gärna med kunskap eller utbildning i konflikthantering.

Erfarenhet av röj- och motorsågsarbete samt arbeten inom skyddade områden som natur- och kulturreservat är meriterande.

Det är meriterande om du talar och skriver något mer språk utöver svenska som t.ex. arabiska, somaliska, dari, pashto och tigrinja.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som god kommunikations- och samarbetsförmåga samt förmåga att strukturera, organisera och driva arbetet framåt. Du ska trivas med varierande arbetsuppgifter, i första hand utomhus.

B-körkort är ett krav.

Villkor

Visstidsanställning t o m 2020-12-31.
Omfattning 100%
Tillträde snarast.
Stationeringsort är Växjö, Nybro eller Ronneby. Ange i ansökan vilken ort du önskar utgå från.

Kontaktpersoner

Therese Nilsson, distriktschef Kalmar tfn 0481-482 52
Jerker Bergdahl, distriktschef Kronoberg tfn 0470-72 61 38
Johan Harrysson, distriktschef Blekinge tfn 0457-45 51 73

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 2020/11
Facklig företrädare
  • Jenny Morgansson, Saco-S, 033-48 25 08
  • Anna-Stina Duerden, ST, 036-19 62 10
Publicerat 2020-02-26
Sista ansökningsdag 2020-03-11

Terug naar vacatures