Skogsstyrelsen

Beskrivning

Enheten för verksamhetsutveckling har ansvar för ledningsprocessen Utveckling och kvalitet samt ger stöd till samtliga övriga processer i Skogsstyrelsen. På enheten hanteras även områdena miljöledning samt informationssäkerhet. Enheten ska driva och stimulera till utveckling samt ha en överblick av myndighetens utvecklingsarbete där effektivisering, förenkling och digitalisering är viktiga aspekter. Enheten medverkar och ger stöd i myndighetens utvecklingsarbete. Enheten är organisatoriskt placerad på administrativa avdelningen.

Arbetsuppgifter

I din funktion som enhetschef leder du enhetens arbete med ansvar för verksamhet, ekonomi och personalen på enheten. Du ska tillsammans med medarbetarna utveckla enhetens verksamhet och arbetssätt. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och förväntas bidra till att bära Skogsstyrelsens samlade inriktning internt och externt. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning samt ledarerfarenhet, detta i form av exempelvis chefsuppdrag eller projektledning. Du har erfarenhet av att driva och ansvara för utveckling och har en förmåga att involvera dina medarbetare och samverka. Förvaltningsrättslig kunskap samt erfarenhet av statlig förvaltning och offentlig sektor är meriterande.

Du har ett genuint intresse för att arbeta som ledare som kännetecknas av en strävan att skapa delaktighet, inspirera och motivera enhetens medarbetare. Som person är du kommunikativ, har förmåga att arbeta målstyrt och är resultatinriktad. 

Det är meriterande med erfarenhet av verksamhetsutveckling samt verksamhetskännedom och insikt inom det skogliga området. Du har god administrativ förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och ledaregenskaper. 

Villkor

Skogsstyrelsen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden (upp till 5 år med möjlighet till förlängning).

I grunden finns en tillsvidareanställning inom Skogsstyrelsen. 

Stationeringsort: enligt överenskommelse

Kontakt

Har du frågor om tjänsten går det bra att ringa chefen för administrativa avdelningen Martina Trygg tel 036-359300 alt representant för SACO Cecilia Persson tel 0951-26684 eller ST Magnus Fürst tel 0560-689946.

Välkommen med din ansökan senast den 25 september 2019 via länken nedan.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2019/32
Publicerat 2019-09-06
Sista ansökningsdag 2019-09-25

Terug naar vacatures