Skogsstyrelsen

Beskrivning

Skogsstyrelsen söker två jurister till vår rättsenhet med huvudsaklig inriktning på någon eller flera av områdena förvaltningsrätt, skoglig lagstiftning, miljörätt eller civilrätt.

Arbetsuppgifter

Som verksjurist arbetar du tillsammans med ett flertal kollegor i huvudsak med att ge stöd åt verksamheten i rättsliga frågor.

Vi erbjuder en variation av arbetsuppgifter såsom att svara på juridiska frågor vid ärendehandläggning, utredningsarbete, delta i regeringsuppdrag, svara på remisser, aktivt arbeta med juridiskt utvecklingsarbete på myndigheten, skriva yttranden och föra rättsprocesser samt hjälpa till med civilrättsliga frågor. Många av dem har EU-rättslig anknytning. Vidare arbetar rättsenheten med att hålla juridiska utbildningar inom myndigheten.

Arbetet som verksjurist är därför omväxlande med stor variation av arbetsuppgifter över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och några års erfarenhet av juridiskt arbete. Du har goda kunskaper inom något eller i alla de efterfrågade områdena. Vi ser positivt på om du tidigare har arbetat med skoglig lagstiftning, miljörätt, civilrätt eller har erfarenhet av arbete vid domstol eller offentligrättslig verksamhet.

För att passa väl i rollen behöver du ha en vilja att sätta dig in i nya områden, tycka om att tänka analytiskt och kunna arbeta strukturerat även under tidspress. Du är en ansvarstagande person med helhetsperspektiv, har förmågan att samarbeta och är flexibel när förutsättningar ändras. Du tycker om att driva problemlösningsarbete framåt och kan inta ett coachande förhållningssätt när det behövs. Självklart delar du de statliga värderingarna och utövar din yrkesroll med integritet.

Villkor

Tjänsterna är visstidsanställning om vardera 1 år, heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Stationeringsort

På huvudkontoret i Jönköping. Närliggande tjänsteorter (Borås eller Skövde) kan diskuteras.

På rättsenheten arbetar medarbetarna med förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.  

Kontakt

Eleonora Dufva (v.31-32, 34), enhetschef för rättsenheten, via växeln 036-359300.

Cecilia Hedman (v.33), chefsjurist vid rättsenheten, via växeln 036-359300.

Royne Andersson för ST (v. 31-32) och Magnus Fürst för ST (v. 33-34), Cecilia Persson för SACO (v.31+33-34) via växeln 036-359300.

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti 2019.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping, Borås eller Skövde
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/30
Publicerat 2019-07-25
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Terug naar vacatures