Skogsstyrelsen

Beskrivning

Vi söker en projektledare med central roll i utvecklingen av vår uppdragsverksamhet enligt Skogsstyrelsens verksamhetsstrategi.

Uppdragsverksamheten innefattar konsult- och utbildningsverksamhet inom många olika områden kopplade till skogsbruk, naturvård och andra areella näringar. Vi jobbar i huvudsak med uppdrag som innebär olika former av fältarbeten i skogen men vi strävar efter att förstärka vår position på den digitala arenan. Bland våra nuvarande uppdrag finns bland annat naturvärdesinventeringar, inventeringar av skogsskador, uppföljning av operativ skoglig verksamhet samt motor- och röjsågsutbildningar, natur- och kulturmiljövård och inmätning av gränser. I utvecklingen framåt fokuserar vi på att utveckla en tydlig struktur, förenkla möjligheter att lära av varandra och stärka förmågan att leverera nytta för våra kunder. En stor del i det arbetet handlar om kommunikation, såväl internt som externt. 

Tillsammans ska vi säkra processens effektivitet och tjänsternas kvalitet. Hos oss är det viktigt att man är nyfiken och vetgirig och du har stora möjligheter till professionell och personlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Arbetet är självständigt och omväxlande med många olika kontaktytor. Vardagen består till stor del av digitala och fysiska möten med kompetenta och engagerade kollegor som är geografiskt spridda i landet. Uppdragsverksamheten ställer krav på affärsmässighet, vilket för rollen innebär att bidra till att säkra ekonomiska resultat där mesta möjliga nytta skapas. 

Rollen ingår i teamet som ansvarar för nationell samordning av processen. Aktuella arbetsuppgifter är att samordna planering och uppföljning av processen, driva projekt samt utveckla samarbeten och kommunikation med andra delar av organisationen. Vi är ett litet team med ansvar för olika arbetsuppgifter som varierar över tid, optimering av arbetet sker kontinuerligt varpå arbetsuppgifter kan komma att ändras.

Arbetet innebär stor frihet med tydliga förväntningar på ansvarstagande och goda leveranser. Du rapporterar till regionchef/processägare och har organisatorisk tillhörighet i region Mitt.

Din profil

Du ska ha en akademisk utbildning från högskola/universitet inom relevant område eller annan utbildning som vi bedömer tillräcklig för rollen.

Vi ser också att du ska ha aktuell erfarenhet av att leda och driva projekt med kompetens i kommunikation och marknadsföring. Arbetet kräver att du har goda IT-kunskaper med förmåga och intresse för nya system och arbetssätt. Liksom erfarenhet av arbete med budget och ekonomisk uppföljning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av konsult-/utbildningsverksamhet inom skogssektorn.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. För att ha rätt förutsättningar att ta sig an rollen bör du ha god självkännedom, vara strukturerad, analytisk och driven. Du bör därtill ha förmåga att arbeta utifrån strategiska och långsiktiga perspektiv i utvecklingsfrågor. Av din omgivning uppfattas du som tydlig och kommunikativ både i skrift och tal.

B-körkort är ett krav och du ska vara beredd att resa i tjänsten.

Villkor

•    Tillsvidareanställning 100%, med grundanställning som skoglig handläggare.
•    Vi tillämpar provanställning, individuell lönesättning och förtroendearbetstid.
•    Stationering, tillträde och möjlighet till distansarbete, enligt överenskommelse.
•    Intervjuer planeras ske via Skype och/eller fysiskt i Stockholm.

Upplysningar lämnas av projektledare Sanna Almqvist 072-591 18 16, regionchef/processägare uppdragsverksamheten Jonas Löfstedt, 070-666 89 16. 

I den här rekryteringen har vi valt att inte efterfråga personliga brev, i stället blir du ombedd att svara på några frågor. Välkommen med din ansökan och ditt CV. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2022/88
Facklig företrädare
  • Kenneth Andersson, SACO-S, 0281-594743
  • Nils Frank, ST, 0650-37785
Publicerat 2022-09-08
Sista ansökningsdag 2022-09-30

Retour aux postes vacants