Beskrivning

Skogsstyrelsen är en av Sveriges 29 statistikansvariga myndigheter som ansvarar för officiell statistik. Inom systemet med officiell statistik ansvarar Skogsstyrelsen för de tre statistikområdena: produktion i skogsbruket, sysselsättning i skogsbruket och miljö och sociala frågor i skogsbruket. Statistikverksamheten bedrivs på enheten för statistik och datainsamling. På enheten finns 16 medarbetare som är spridda på 10 olika orter i landet. Vi samarbetar via moderna kommunikationsverktyg. Statistikproduktionen på Skogsstyrelsen är under stark utveckling, både avseende vilka statistiska produkter vi tar fram och vilka datakällor och metoder vi använder. Vi ser ett behov av att automatisera dataflöden, strukturera vårt datalager och ta tillvara ny teknik.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för förvaltning och vidareutveckling av den SQL-databas som håller vårt datalager som används för produktion av den officiella statistiken. Du ansvarar för struktur, dokumentation och behörigheter. Du tar fram rutiner för att överföra data till statistikdatabasen, kvalitetssäkra data, samt beräkningsrutiner för att sammanställa statistik. Tillsammans med insamlingsansvariga utvecklar du verksamhetsregler och tekniska lösningar för att redan i insamlingsskedet minimera kvalitetsbrister. Du samordnar drift, prestandafrågor samt behov av systemutvecklingsstöd inom statistikproduktionen och för dialog med vår IT-enhet och enheten för geodata för beställningar. Med stöd av metodstatistiker medverkar du i att utveckla och kvalitetssäkra skattningsrutiner. Du medverkar även i arbetet med att tillgängliggöra statistik via webbtjänster.

Kvalifikationer

Du har relevant universitets- eller högskoleexamen samt dokumenterad kompetens och erfarenhet i att utveckla och arbeta i SQL Server. Har du erfarenhet av förvaltning av databassystem och analys från andra statistikproducerande myndigheter är det en merit. Erfarenheter av att sätta upp automatiserade dataflöden, analysera geografiska data i SQL, samt programspråket Python och R är meriterande.

Den snabba teknikutvecklingen ger många möjligheter att effektivisera och förbättra vår verksamhet, du behöver därför ha motivation och drivkraft att prova nya tekniker och arbetssätt. I arbetet behöver du ha en god samarbetsförmåga samt vara noggrann och analytisk. Du bör vara bra på att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Villkor

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi tillämpar provanställning, individuell lönesättning och förtroendearbetstid.

Placering på någon av Skogsstyrelsens kontorsorter. Placering bestäms under rekryteringsprocessen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/16
Kontakt
  • Svante Claesson, enhetschef, 036-359368
  • Neil Cory, dataanalytiker, 090-158312
Facklig företrädare
  • Sofia Österdahl, Saco-S, 0250-595105
  • Magnus Fürst, ST, 0560-689946
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb