Skogsstyrelsen

Vi söker en vikarierande redaktör för Skogsstyrelsens tidning Skogseko! Vi hoppas kunna hitta dig med gedigen erfarenhet inom journalistik och/eller kommunikation. Hos oss finns en spännande tjänst som ansvarig för innehållet i Sveriges största skogstidning som når över 200 000 skogsägare.

Om dig

Vi tror att du är en driven skribent med nyhetsnäsa och har god känsla för språk och form. Du gillar att skriva korta notiser såväl som genomarbetade reportage och nyhetsartiklar. Du har förmåga att sätta dig in i komplexa ämnen och van vid att arbeta självständigt när det krävs.

Tidigare erfarenhet av redaktörskap och/eller någon form av arbetsledande befattning på en redaktion är meriterande.

Det är också en fördel om du har kunskap om skog och skogliga frågor. Du ska ha möjlighet att resa i tjänsten. Körkort är ett krav och du behöver ha grundläggande kunskaper i InDesign.

Om rollen

Som redaktör skriver du många texter själv, men anlitar även frilans och du har stöd i ett redaktionsråd. Redaktören ansvarar för hela produktionsprocessen av tidningen och är aktiv i alla steg. Grafisk formgivning sköts in-house.

Redaktören för Skogseko tillhör kommunikationsenheten på Skogsstyrelsen. Du kommer till viss del även att få andra kommunikationsuppgifter.

Tjänsten är ett vikariat på ett år med tillträde snarast möjligt.

Placering: på något av våra större kontor. Med fördel Jönköping. 

Om Skogseko

Det händer mycket i Skogssverige just nu! Hur skogen ska användas och brukas är en fråga som tar en stor plats i samhällsdebatten. Detta speglas i Skogseko. Tidningen utgår från journalistiska principen där olika åsikter ges utrymme. Samtidigt är tidningen en viktig kanal för Skogsstyrelsen att nå ut, inte minst med råd om hur skogen bör skötas.

Skogseko ges ut fyra gånger per år, upplagan är knappt 210 000 ex per nummer. Skogsägare med mer än fem hektar skog får den kostnadsfritt. Tidningen finns även digitalt.

Om du har frågor

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Skogsekos redaktör Maria Larsson, telefon 036-35 93 75/072 45 38 eller kommunikationschef Urban Wigert, 036–35 93 02/072-243 27 42.

Fackliga kontakter är Magnus Fürst för ST och Sofia Österdahl för SACO, båda nås via växeln 036-35 93 00.

Välkommen att söka!

Välkommen med din ansökan senast den 2 oktober 2022 via länken nedan.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort På något av våra större kontor. Med fördel Jönköping.
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2022/90
Publicerat 2022-09-13
Sista ansökningsdag 2022-10-02

Return to job vacancies