Skogsstyrelsen

Beskrivning

Hallands distrikt söker två nya medarbetare. Just nu behöver vi förstärka inom arbetet med naturvårdande skötsel och områdesskydd. Vi söker dig som vill arbeta med både skogliga produktions- och naturvårdsfrågor på vårt distrikt. Vi söker i första hand dig med tidigare erfarenhet av liknande arbete.

Du behövs i vårt arbete för att nå riksdagens uppsatta skogs- och miljöpolitiska mål.

Arbetsuppgifter

Den ena tjänsten har huvudinriktning i naturvårdande skötsel i skyddade områden och den andra har huvudinriktningen nybildande av områdesskydd. Utöver detta kan en eller båda tjänsterna komma att innehålla arbete att stötta med naturvårdsexpertis i vårt arbete med tillsyn enligt Skogsvårdslagen och Miljöbalken samt rådgivning främst inom miljöområdet.

Vi önskar även att en av er kan jobba med gränsutredning och GPS-inmätning i vårt uppdrag åt Naturvårdsverket att mäta in naturreservat. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella, exempelvis arbete med uppföljning av miljöhänsyn eller regional uppföljning av miljömålet Levande skogar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot miljö, skoglig ekologi eller naturvårdsbiologi samt har dokumenterad god kunskap om naturvård i skogsmiljöer. Även skoglig högskoleutbildning med goda kunskaper i skoglig naturvårdsbiologi kan vara aktuell. Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande, till exempel handläggning av naturvårdsärenden, naturvårdsbedömningar eller skötsel av skogliga naturvärden. Vi värdesätter goda kunskaper inom IT/GIS, samt kunskaper om praktisk skogsskötsel.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vår personal behöver ha både integritet och vilja att samverka. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt kan på ett okomplicerat sätt bemöta och föra dialog med människor i olika situationer. Du ska kunna arbeta självständigt mot uppsatta mål på ett strukturerat sätt. Båda tjänsterna innebär arbete med handläggning av ärenden där det förväntas noggrannhet och eget ansvar att driva ärenden framåt. Intresse för projektledning, ledarskap och samordning är önskvärt.

Körkort för bil är ett krav, liksom att du har god kapacitet och vana att arbeta i fält.

Villkor

Vi söker två skogskonsulenter för tillsvidareanställning på 100%. Tjänsterna utgår ifrån våra lokaler i Halmstad och Ullared. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.

Kontakt

Hör gärna av dig till distriktschef Anders Johannesson tfn 0346-377 56 eller skogskonsulent Ingvar Paulsson 0346-377 52 om du vill veta mer om jobbet. Fackliga företrädare är Mats Carlén, ST, tfn 035-13 68 41 och Karin Malm, SACO-S, tfn 035-13 68 44.

Välkommen med din ansökan senast den 13 juni 2021.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad eller Ullared
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/89
Publicerat 2021-05-21
Sista ansökningsdag 2021-06-13

Return to job vacancies