Skogsstyrelsen

Beskrivning

Skaraborg-Fyrbodals distrikt söker en ny medarbetare. Vi söker dig som vill arbeta med både skogliga produktions- och naturvårdsfrågor på vårt distrikt som innefattar området Skaraborg, Bohuslän och Dalsland. Just nu utvecklar vi arbetet inom naturvårdande skötsel och områdesskydd där vi behöver förstärkning. Vi söker i första hand dig med tidigare erfarenhet av liknande arbete.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Planering och genomförande av naturvårdande skötsel i skyddad skog.
  • Bildande av områdesskydd i skogar med höga naturvärden.
  • Ärendehandläggning och tillsyn inom ramen för skogsvårdslagen och miljöbalken.
  • Rådgivning, information och skogliga konsulttjänster kring produktion- och miljöfrågor.

I anställningen kan det även ingå andra förekommande arbetsuppgifter på distriktet. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare, skogsbruk som andra myndigheter.

Kvalifikationer

Du har antingen en biologisk högskoleutbildning och goda skogliga kunskaper alternativt en skoglig högskoleutbildning med inriktning mot naturvårdsfrågor. B-körkort är ett krav.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter såsom arbete med skötsel av skogliga naturvärden, handläggning av ärenden för naturskydd, naturinventeringar, särskilda artkunskaper, kunskap om skogsvårdslagen och miljöbalken samt goda kunskaper inom IT/GIS. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Som person är du serviceinriktad, flexibel, noggrann och har god samarbetsförmåga. Du behöver uppskatta och vara bekväm i att möta människor i olika situationer samt ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska kunna arbeta självständigt mot uppsatta mål på ett strukturerat sätt. Intresse för projektledning, ledarskap och samordning är önskvärt.

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, där vi önskar att du kan tillträda snarast. Skogsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna stationeringsort Uddevalla eller Bäckefors. Det praktiska arbetet förväntas kunna utföras inom hela distriktet.

Kontakt

För information kontakta distriktschef Conny Kjell (till och med 31 maj), telefon 0500-38 12 05, ny distriktschef Malin Ljungné (från och med 1 juni) telefon 0500-381216 eller ställföreträdande distriktschef Anna Nordh, telefon 0522-64 57 11.

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2021.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla eller Bäckefors
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/81
Facklig företrädare
  • Anna-Stina Duerden, ST, 036-19 62 10
  • Karin Hofstedt, Saco-S, 0500-38 12 06
Publicerat 2021-05-21
Sista ansökningsdag 2021-06-14

Return to job vacancies