Beskrivning

Tjänsten kommer organisatoriskt att tillhöra Skogsenheten som är en nationell enhet med ansvar för att ge specialiststöd inom olika skogliga ämnesområden. Stödet ges bland annat genom utbildningar, kunskapssammanställningar och medverkan som specialist i utredningar och projekt. En stor del av arbetet sker i nära samverkan med kollegor vid distrikt och enheter samt i samverkan med andra aktörer inom området. Skogsenheten har idag 25 medarbetare på 15 olika platser i landet från Hässleholm i söder till Storuman i norr.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med ämnesmässigt kunskapsstöd med ansvar för skogens sociala värden. Skogsstyrelsen har definierat skogens sociala värden som de värden som skapas av människans upplevelser av skogen. Tjänstens fokus är att bidra till att myndigheten uppnår de politiska mål som Skogsstyrelsen har ansvar för inom sakområdet.  I ansvaret ryms att utveckla Skogsstyrelsens arbete med attraktivare skogar för upplevelser.

Tjänsten innebär 

  • att bidra till utvecklingen av Skogsstyrelsens arbete med att göra avvägningar mellan olika skogliga miljö- och produktionsvärden på landskapsnivå
  • att medverka i utredningar och projekt på regional och nationell nivå samt att ta fram beslutsunderlag i ärenden
  • att aktivt delta i kommunikations- och rådgivningsinsatser inom ämnesområdet
  • att ge löpande kunskapsstöd i frågor inom ämnesområdet till kollegor, inom såväl distrikt som andra enheter
  • att ansvara för utbildningar och kalibreringsövningar
  • att företräda Skogsstyrelsen vid samverkan med andra myndigheter (bland annat Naturvårdsverket, Boverket och Tillväxtverket), skogsbruket samt övriga skogliga intressenter
  • att utveckla såväl vår externa som interna hemsida med information kring skogens sociala värden

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen med en inriktning som ryms inom ämnesområdet skogens sociala värden. Vi ser gärna att du är disputerad inom och/eller har gedigen erfarenhet av att arbeta inom ämnesområdet. Dokumenterad kunskap om skogens mångbruk och samhällsplanering är meriterande. Du är drivande och ansvarsfull. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, är pedagogisk och har vilja att förmedla och dela med dig av dina kunskaper. Vi värdesätter om du är förtrogen med GIS och har erfarenhet av utvecklingsarbeten. Mycket stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Villkor

Placering på något av Skogsstyrelsens kontor i södra delen av Sverige. Placeringsort bestäms under rekryteringsprocessen. B-körkort är ett krav. Resor ingår i tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2021/102
Kontakt
  • Dan Rydberg, 031-7056248
Facklig företrädare
  • Sofia Österdahl, Saco-S, 0250-59 51 05
  • Magnus Fürst, ST, 0560-68 99 46
Publicerat 2021-06-03
Sista ansökningsdag 2021-06-29

Tilbage til Ledige stillinger