Skogsstyrelsen

Beskrivning

Skaraborg-Fyrbodals distrikt söker en ny medarbetare. Vi söker dig som vill arbeta med både skogliga produktions- och naturvårdsfrågor på vårt distrikt som innefattar området Skaraborg, Bohuslän och Dalsland. Du behövs för att förstärka vårt arbete för att nå riksdagens uppsatta skogs- och miljöpolitiska mål.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara:

Ärendehandläggning och tillsyn inom ramen för skogsvårdslagen och miljöbalken. I arbetet ingår bland annat:

  • Handläggning av anmälningar om avverkning och andra skogsbruksåtgärder,
  • Utformande av beslut om förbud och förelägganden,
  • Fältbesök för att fastställa lagstiftningens krav i det enskilda fallet,
  • Bedömning av känsliga miljöer och arters behov av hänsyn,
  • Dialog med virkesköpare och markägare samt ideella organisationer.
     

Rådgivning, information och skogliga konsulttjänster kring produktion- och miljöfrågor. Vår rådgivning sker ofta som grupprådgivning men också individuellt. Vi arbetar med rådgivning såväl fysiskt i fält som på distans via telefon eller digitalt.

I anställningen kan det även ingå andra förekommande arbetsuppgifter på distriktet. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare, skogsbruk som andra myndigheter.

Kvalifikationer

Du har antingen en skoglig högskoleutbildning och god kunskap om naturvårdsfrågor, alternativt en biologisk högskoleutbildning och goda skogliga kunskaper. B-körkort är ett krav.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter såsom handläggning av naturvårds- och/eller tillsynsärenden, kunskap om skogsvårdslagen och miljöbalken, naturinventeringar samt goda kunskaper inom IT/GIS. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Som person är du serviceinriktad, flexibel, noggrann och har god samarbetsförmåga. Du behöver uppskatta och vara bekväm i att möta människor i olika situationer samt ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska kunna arbeta självständigt mot uppsatta mål på ett strukturerat sätt. Intresse för projektledning, ledarskap och samordning är önskvärt.

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, där vi önskar att du kan tillträda snarast. Skogsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna stationeringsort Uddevalla, Bäckefors eller Skövde. Det praktiska arbetet förväntas kunna utföras inom hela distriktet.

Kontakt

För information kontakta distriktschef Conny Kjell (till och med 31 maj), telefon 0500-38 12 05, ny distriktschef Malin Ljungné (från och med 1 juni) telefon 0500-381216 eller ställföreträdande distriktschef Anna Nordh, telefon 0522-64 57 11.

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2021.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla, Bäckefors eller Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/82
Facklig företrädare
  • Anna-Stina Duerden, ST, 036-19 62 10
  • Karin Hofstedt, Saco-S, 0500-38 12 06
Publicerat 2021-05-21
Sista ansökningsdag 2021-06-14

Tilbage til Ledige stillinger