Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du främst att jobba med ärendehandläggning och tillsyn inom ramen för skogsvårdslagen och miljöbalken. Andra arbetsuppgifter som kan förekomma är till exempel rådgivning och information samt att utföra skogliga konsulttjänster. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare och skogsbruk som andra myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har skoglig högskoleutbildning och god kunskap om naturvårdsfrågor, alternativt en biologisk högskoleutbildning och goda skogliga kunskaper. B-körkort är ett krav, liksom att du kan röra dig obehindrat och självständigt i skog och natur.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person bör du vara flexibel, noggrann, serviceinriktad och ha god samarbetsförmåga. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt förmåga att bemöta och föra dialog med människor i olika situationer. Du ska kunna arbeta självständigt mot uppsatta mål på ett strukturerat sätt.

Meriterande är goda kunskaper inom IT/GIS samt erfarenhet av att arbeta med skogliga inventeringar, naturvärdesbedömningar och skogens kulturmiljöer.

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning där vi önskar att du kan tillträda snarast. Stationeringsort är Bäckefors. Skogsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.

Kontakt

För information kontakta distriktschef Conny Kjell 0500-38 12 05 eller stf distriktschef Johan Hagström 0522-64 57 26.

Fackliga företrädare är Jenny Morgansson, SACO telefon 033-482508 och Anna-Stina Duerden, ST telefon 036-196210.

Välkommen med din ansökan senast den 1 mars 2020.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bäckefors
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/7
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-01

Tilbage til Ledige stillinger