Skogsstyrelsen

Beskrivning

Skogsavdelningens enheter arbetar med utredningar, utveckling och uppföljning av kärnprocesserna, extern expertmedverkan, stöd till distrikt och egen handläggning. Enheten för statistik och datainsamling har ansvar för kärnprocesserna statistik och inventering, vilket bl.a. innebär att utforma statistikproduktionen och arbetet med inventering/uppföljning effektivt och kvalitetssäkrat. Enheten ansvarar för myndighetens statistikproduktion medan inventeringar/uppföljningar genomförs av distrikten. Det ingår också att ta fram underlag till uppföljning och bistå i planeringsarbetet. Enheten ska driva myndighetens utveckling inom statistik och datainsamling och vara internt stöd i implementering av nya arbetssätt. En stor del av verksamheten består av att förvalta och utveckla rutiner och IT-stöd för processerna. Enheten är organisatoriskt placerad på skogsavdelningen.

Arbetsuppgifter

I din funktion som enhetschef leder du enhetens arbete med ansvar för verksamhet, ekonomi och personalen på enheten. Du ska tillsammans med medarbetarna utveckla enhetens verksamhet och arbetssätt. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och förväntas bidra till att bära Skogsstyrelsens samlade inriktning internt och externt. I dina uppgifter ingår också att vara processansvarig vilket innebär ett ansvar för att arbeta med processernas utformning och lämna underlag till linjens styrning av genomförandet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ledarerfarenhet, detta i form av exempelvis chefsuppdrag eller projektledning, och relevant högskoleutbildning. Du har erfarenhet av att driva och ansvara för utveckling och har en förmåga att involvera dina medarbetare och samverka med andra. Förvaltningsrättslig kunskap samt erfarenhet av statlig förvaltning och offentlig sektor är meriterande.

Du har ett genuint intresse för att arbeta som ledare som kännetecknas av en strävan att skapa delaktighet, inspirera och motivera enhetens medarbetare. Som person är du kommunikativ. har förmåga att arbeta målstyrt och är resultatinriktad.

Det är meriterande med erfarenhet av verksamhetsutveckling samt verksamhetskännedom och insikt inom det skogliga området. Du har god administrativ förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och ledaregenskaper.

Villkor

Skogsstyrelsen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden (upp till 5 år med möjlighet till förlängning). I grunden finns en tillsvidareanställning inom Skogsstyrelsen. 

Stationeringsort: enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast den 25 september 2019 via länken nedan.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2019/33
Kontakt
  • Göran Rune, 0270-429824
Facklig företrädare
  • Magnus Fürst, ST, 0560-68 49 66
  • Cecilia Persson, Saco, 0951-266 84
Publicerat 2019-09-06
Sista ansökningsdag 2019-09-25

Tilbage til Ledige stillinger